Cum sa te educi financiar

Educatia financiara este un subiect care lipseste din curicula scolilor  si a universitatilor. Fiind atat de complex, nu multe cursuri si carti reusesc sa iti descrie si sa iti explice cum poti ajunge la o libertate financiara, sau la un venit pasiv fara sa depui prea mult efort.

In cartea “Ce este educatia financiara…de fapt?” scrisa tot de autorul cartii “Tata bogat, tata sarac“, Robert Kiyosaki explica urmatoarele:

“Odata ca niciodata, oamenii care puneau bani deoparte erau castigatori.

Odata ca niciodata, oamenii puteau pune bani deoaparte si deveneau bogati.

Astazi, cei care pun bani deoparte sunt perdanti.”

Sa fii educat financiar, nu inseamna sa studiezi economie. Sa fii educat financiar inseamna sa stii cum sa iti investesti banii ca sa iti aduca un venit pe termen mediu sau lung.

Cea mai frecventa greseala din viata este sa ramai prea mult in zona de confort. E bine, e safe, dar acolo nimic nu creste, exceptand inflatia. De aici apare si problema inegalitati de venit si de avere.

Un curs foarte bine gandit si foarte bine structurat este cursul Primul Milion . Acesta este usor de inteles, mai ales de persoanele care nu au deloc cunostinte despre educatie financiara, doresc sa investeasca, dar nu stiu cum sa inceapa.

Aici este explicat pe intelesul tuturor care sunt sursele de venit, ce sunt ETF-urile, cum poti sa ai un randament mare investind in S&P500, cum poti cumpara actiuni, ce plaforme de tranzactionare sa folosesti, ce ai de facut in situatiile in care ai un venit si trebuie declarat, cum sa investesti in crypto care e cea mai noua modalitate de a-ti aduce un venit, dar si cea mai riscanta.

Pe langa aceste infomati primesti acces la 2 interviuri exclusive despre inteligenta financiara si crypto cu Paul Olteanu si CEO-ul Bitcoin Romania, dar si la grupul de investitori privati.

Daca consideri ca informatiile oferite iti sunt deja cunoscute, sau cursul nu ti se potriveste, poti alege optiunea de Money Back in termen de 14 zile, dar sa nu depasesti  35% din progresul cursului.

Libertatea financiara vine cu rabdare, si nu peste noapte. Trebuie sa stii de unde sa incepi si cum sa iti diversifici portofoliul, astfel incat sa ai un vent pasiv pe viata!

Investeste in tine prin cursul de educatie financiara.

Pentru mai multe informatii acceasa urmatorul link: Primul.Milion