Airbnb s-a lansat la bursa. Cumpara actiuni Airbnb online

Airbnb 150x150

Daca in ultimii ani ai fost in vacanta fara a contacta o agentie de turism, cu siguranta ai folosit Booking sau Airbnb. In urma cu un an, Airbnb planuia ca in aceasta primavara sa se lanseze la bursa, insa pandemia le-a dat planurile peste cap, iar lansarea a fost amanata. Totusi, ziua cea mare a venit. Airbnb s-a lansat la bursa astazi, 10 decembrie 2020 dupa un an lung, plin de asteptari.

Iata cateva lucruri utile despre companie pe care poate ai vrea sa le stii, inainte de a investi in Airbnb:

  • Compania Airbnb s-a lansat in 2008 si a fost fondata de Brian Chesky, Joe Gebbia si Nathan Blecharczyk. Acestia lucreaza in continuare in companie avand functiile de CEO, CPO si CSO.
  • Inainte de anul 2020, compania numara 150 milioane de utilizatori inregistrati in platforma.
  • Valoarea maxima la care a fost evaluata compania a fost 40 miliarde de dolari, iar datorita pandemiei, valoarea acesteia a scazut la 18 miliarde de dolari.

Cine este Airbnb?

Airbnb este un serviciu creat care permite persoanelor private sa isi ofere spre inchiriere casele sau camerele, turistilor. Modelul lor de monetizare este bazat pe comisionare. Cei care isi listeaza proprietatile imobiliare si care mai apoi sunt inchiriate de turisti platesc o taxta catre Airbnb. Modelul lor de business seamana foarte mult cu modelul de business Uber sau Alibaba.

Airbnb – The world’s largest accommodation provider, owns no real estate.
Uber – The world’s largest taxi company, owns no vehicles.
Facebook – The world’s most popular media network, creates no content.
Alibaba – The world’s most valuable retailer, has no inventory.

De unde cumperi actiuni Airbnb?

Daca vrei sa cumperi actiuni Airbnb o poti face prin intermediul site-ului eToro. Comisionul este 0, ceea ce inseamna ca poti tine acolo actiunile chiar si ani de zile pe gratis. Majoritatea brokerilor iti vor cere o taxa de administrare, insa nu si eToro. Apasa pe butonul de mai jos si investeste in Airbnb:

Cumpara Actiuni Airbnb
 

eToro este o platforma cu mai multe active, care ofera atat investitii in actiuni si criptomonede, cat si tranzactionarea CFD-urilor.

Va rugam sa retineti ca CFD-urile sunt instrumente complexe si prezinta un risc ridicat de a pierde rapid banii din cauza parghiei. 67% din conturile de investitori cu amanuntul pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui sa va ganditi daca intelegeti cum functioneaza CFD-urile si daca va puteti permite sa va asumati riscul ridicat de a va pierde banii.

Performantele anterioare nu reprezinta un indicator al rezultatelor viitoare.

Cryptomonedele sunt instrumente volatile care pot fluctua in mare masura intr-un interval de timp foarte scurt si, prin urmare, nu sunt adecvate pentru toti investitorii. Altele decat prin intermediul CFD-urilor, tranzactionarea criptomonedelor nu este reglementata si, prin urmare, nu este supravegheata de niciun cadru de reglementare al UE.